Haavipallon Euroopan mestaruuskisat on voitettu Turkuun. Viihdyttävän ja vauhdikkaan Box Lacrossen EM-kisat järjestetään 8.-15.7.2017.

Lajin eurooppalainen kattojärjestö European Lacrosse Federation (ELF) arvioi, että kisoihin osallistuu edustusjoukkueet yhteensä 16 maasta. Tämä tarkoittaa yli 500 pelaajaa, toimihenkilöä ja tuomaria. Kisojen päävastuulliset järjestäjät Suomessa ovat Littoisten Työväen Urheilijat ry. (LTU Lacrosse) ja Suomen Lacrosse-liitto ry.

-Koska kyseessä ovat historian ensimmäiset Box Lacrossen EM-kisat, odotamme myös paljon faneja ympäri Eurooppaa, toteaa Littoisten Työväen urheilijoiden Ari Aho.

EM-kisat pelataan Marli Areenalla Turussa ja D-Gate Areenalla Kaarinassa. Turussa Marli Areenalla on pelattu Box Lacrossen Suomen mestaruudesta vuosina 2013 ja 2015, joten hyvää kokemusta arvokisojen järjestämisestä näissä tiloissa jo löytyy.

-Visiomme on, että tuomme Lacrossen versioista viihdyttävämmän, Box Lacrossen, suuren yleisön tietouteen. Haluamme myös osoittaa, että Suomi pyrkii tosissaan tässä lajissa maailman huipulle. Jääkiekon laajan harrastuksen myötä meillä on varsinkin Box Lacrossen lajissa runsaasti potentiaalisia harrastajia ja hyvät olosuhteet.

Turun kaupunki avusti suomalaisia hakijoita hakuprosessissa. Kisojen järjestämisoikeudesta kilpailivat Turun ohella myös Saksan Dresden ja Israelin Tel Aviv. Tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo iloitsee EM-kisojen saamisesta Turkuun.

–Tästä tulee erikoinen ja kiinnostava lisä kesän 2017 runsaaseen tapahtumatarjontaan Turussa. Samoilla miehillä on jo mainiota kokemusta kansainvälisten kisojen järjestämisestä, sillä neljä vuotta sitten järjestetyt ulkona pelattavan haavipallon alle 19-vuotiaiden MM-kisat olivat heidän toteuttamansa. Nyt samat nuoret miehet palaavat takaisin Turkuun – tällä kertaa aikuisten maajoukkueissa.

Asiasanat: