Logomo on noussut nopeasti Suomen merkittävimpien tapahtuma- ja kongressitalojen joukkoon. Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 vietetyistä avajaisista tulee 15.1.2017 kuluneeksi kuusi vuotta. Tuoreen kävijämäärätilaston valossa Logomossa on vieraillut yhteensä jo 1 675 500 kävijää. Kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta: 2016 kävijämäärä oli 369 200 mikä on 49 700 edellisvuotta enemmän.

Logomon vaikutus koko Turun toimialueelle on merkittävä, ja Logomo tunnetaan myös valtakunnallisesti.

– Logomon menestys on tuonut paljon positiivista julkisuutta Turulle. Kävijämäärien jatkuva kasvu kertoo kulttuuritalon monipuolisesta ja runsaasta tarjonnasta, joka kiinnostaa erilaisia kohderyhmiä. Uniikit puitteet ja hyvä sisältö ovat mielestäni Logomon menestyksen tae jatkossakin, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

– Logomon ja sen ympäristön kehittäminen jatkuu edelleen. Kulttuuripääkaupunkivuodesta asti kaivattu näyttelytoiminta aktivoidaan taas tänä vuonna. Myös Suomi 100 -teema näkyy ja kuuluu Logomon toiminnassa ja sisällöissä vahvasti, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

– Ratapihankadun yli ensi vuonna rakennettava kävelysilta parantaa Logomon saavutettavuutta entisestään. Nostetta ja elämää alueelle tuo myös uusi asuinalue, Fabriikki, jonka rakentaminen käynnistyi marraskuussa. Kun alue on valmis, Logomon vieressä asuu pari tuhatta turkulaista noin 30 kerrostalossa, Randell kuvaa.

Lisätietoja:
Logomo, toimitusjohtaja Päivi Rytsä, puh. +358 50 5960 773, paivi.rytsa@logomo.fi
Turun kaupunki, kaupunginjohtaja Aleksi Randell, puh. +358 050 559 0224, aleksi.randell@turku.