Pohjoismaissa kiertävä kolmepäiväinen ScanVir 2019 –kongressi järjestetään Turussa 3.-5.6.2019 ja sen isäntänä toimii Turun yliopiston Lääketieteellisen tiedekunnan virologian oppiaine. Kongressiin odotetaan 250-300 virologian alan asiantuntijaa Skandinavian ja muun Euroopan alueelta.

Turun yliopiston virologian tutkijat dosentti, FT Sisko Tauriainen ja dosentti, FT Laura Kakkola kertovat, että loppusuoralla kongressikaupunkeina kilpailivat Helsinki ja Turku. Virologit korostavat, että kongressin sijoittuminen Radisson Blu Marina Palace –hotellin tiloihin oli hyviin kokemuksiin perustuva päätös. –Olemme aiemmin järjestäneet oman alamme vaativia kotimaisia kokouksia Marina Palacessa ja asiakaspalvelu on ollut täysin saumatonta ja luotettavaa. Myös ruoka on aina ollut erinomaista ja maukasta, hintakin on ollut kilpailukykyinen. Nyt kun käytettävissä on lisäksi suuri nouseva katsomo Turun kaupunginteatterin juuri remontoiduissa tiloissa Aurajoen toisella puolella, yhdistelmä sopii suunnitelmiimme täydellisesti.
 
Turun kaupunginteatterin remontti valmistuu syksyllä 2017 ja teatteritalo on käytettävissä myös kokousten ja juhlien järjestämiseen. Radisson Blu Marina Palace –hotelli ja Turun kaupunginteatteri muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jossa jopa usean sadan osallistujan kokoukset ja juhlat onnistuvat Green Meetings –periaatteella eli kävelymatkan etäisyydellä toisistaan, kertoo tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo. –Yhdistelmä on talvisenakin aikana upea ja vetovoimainen.

www.utu.fi/scanvir2019