Turussa järjestetään 7.–10.6.2018 Voimistelun Suomi Gymnaestrada. Voimistelun suurtapahtumaan odotetaan 10 000 osallistujaa ja tuhansia katsojia päivittäin.

Tapahtuma koostuu muun muassa näytöksistä, kilpailuista, kenttäohjelmista, koulutuksista, iltaohjelmista ja voimistelun kokeiluista. Voimistelijoille suurtapahtumat ovat odotettuja tilaisuuksia esiintyä, kerätä uusia kokemuksia ja tavata tuttuja. Turussa järjestettävä voimistelutapahtuma on tärkeä voimisteluseuroille, koska se kokoaa kaikkien eri voimistelulajien harrastajat ja kilpailijat yhteen.

Turussa järjestettävä Voimistelun Suomi Gymnaestrada toteutetaan kolme vuotta Helsingissä järjestetyn kansainvälisen Gymnaestradan hengessä.

- Suomalaiset ihastuivat Gymnaestradan positiiviseen ilmapiiriin ja voimistelun monimuotoisuuteen. Haluamme järjestää Turussa tapahtuman, joka kiinnostaa mahdollisimman montaa voimistelussa mukana olevaa ja erityisesti onnistua houkuttelemaan uusia katsojia ja kokeilijoita. Olemme tyytyväisiä Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa aloitettuun yhteistyöhön. Tavoitteenamme on elämyksellisen tapahtuman lisäksi parantaa voimistelun olosuhteita ja toimijoiden osaamista Turussa, toteaa Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso.

Turku valmiina suurtapahtumiin

Voimistelun Suomi Gymnaestrada toteutetaan kumppanuusmallilla Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa. Turun kaupungin edustajat iloitsevat Voimisteluliiton päätöksestä tuoda tapahtuma Turkuun.

- Turku haluaa isännöidä tämän kaltaisia suurtapahtumia ja voimistelun Suomi Gymnaestrada onkin hieno lisä sporttitapahtumiimme. Tapahtumien aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä, joten myös ydinkeskustan kaupat ja palvelut toivottavat voimistelijat tervetulleiksi. Uskon, että tapahtuman osallistujat tulevat viihtymään kesäisessä Turussa erinomaisesti, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

- Otamme voimistelijat ylpeinä vastaan Turkuun, vahvistaa Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

- Voimistelu eri muodoissaan on Suomessa ja Turussakin suurimpia liikuttajia. Hienoa, että saamme myös tyttö- ja naisliikuntakulttuuria vahvasti esille, hän jatkaa.

Kalmarin mukaan tapahtuma on näyteikkuna Kupittaan ainutlaatuiselle liikunta-alueelle.

- Vuonna 2018 alueella on kolme suurta sisäliikunta-areenaa: Marli Areena, palloiluhalli ja Kupittaan urheiluhalli, joiden yleisökapasiteetti on yli 7000 henkilöä. Lisäksi lisäksi Veritas Stadion tapahtuman loppunäytöspaikkana on huikea lähes 10 000 katsojan kapasiteetiltaan, Kalmari maalailee. 

Suomalaisessa voimistelussa suurtapahtumilla on pitkä perinne. Suurtapahtumat muistetaan erityisesti kenttänäytöksistä ja erinomaisesta tapahtumajärjestämisestä. 2000-luvulla suomalaisia voimistelun suurtapahtumia on järjestetty SunSvoli 2006 Tampereella ja SunLahti 2013 Lahdessa.

Kuva: Voimisteluliitto / Milla Vahtila

Asiasanat: