Turun Osuuskauppa avaa Kupittaan rautatieaseman välittömään läheisyyteen Original Sokos Hotel Kupittaan keväällä 2020. Yhdeksänkerroksiseen hotelliin tulee yhteensä 196 huonetta ja majoitustilat lähes 500 hengelle. Uusi hotelli vastaa voimakkaasti kehittyvän Kupittaan alueen ja koko Turun seudun kasvaneeseen hotellikysyntään.

Kupittaa on yksi Turun voimakkaimmin kasvavista työssäkäyntialueista ja vilkkaan uudisrakentamisen myötä nousemassa suosituksi asuinalueeksi. Alueen kehittäminen kuuluu Turun kaupungin kärkihankkeisiin, ja sillä on tärkeä rooli Turun vetovoimaisuuden ja kilpailukyvyn kasvattamisessa.

– Alueelta on tähän asti puuttunut hotelli. Original Sokos Hotel Kupittaa palvelee asiakasomistajien lisäksi erityisesti yritysten, korkeakoulujen, oppilaitosten, sairaala- ja tutkimustoiminnan sekä urheilutoiminnan majoitustarpeita, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Rautatien ja moottoritien välittömän läheisyyden ansiosta hotelli on helposti saavutettavissa. Se sijaitsee julkisen liikenteen erinomaisten yhteyksien tavoitettavissa ja vain kävelyetäisyyden päässä Turun keskustasta.

Uuden hotellin kiinteistön omistajaksi tulee turkulainen sijoitusyhtiö Rausanne Oy.

– On hienoa olla mukana kehittämässä Turun hotellitarjontaa ja Kupittaan aluetta. Paikka on hotellille erinomainen, sanoo Rausanne Oy:n toimitusjohtaja Arto Puolimatka.  

Hotellihankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

– On erinomaista, että saamme kolmen toisiinsa kytkeytyvän rakennuksen kokonaisuuden valmiiksi. Nyt rakennettavan Intelligaten kolmannen vaiheen valmistuttua moderni hotellirakennus täydentää alueen liike- ja toimistorakennusten palvelutarjontaa, kommentoi yksikönjohtaja Jyrki Meri YIT Rakennus Oy:stä.

Hankkeen kokonaisinvestointi on yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Lue tästä koko tiedote