Wiurilan kartano, Halikko

Navigaatio

Sisältö

  • Wiurilan kartanon 1800-luvulla rakennetussa, C. L. Engelin suunnittelemassa talouskeskuksessa on paljon nähtävää ja koettavaa. Wiurila sijaitsee. noin 5 kilometrin päässä Salon keskustasta, Turun suunnassa, ykköstien varrella. Wiurilan päärakennus on yksityisasuntona kuten lähellä sijaitsevat Vuorentaan ja Joensuun kartanotkin.
  • Kartanoravintolan komeassa juhlasalissa voi pitää erilaisia tilaisuuksia sekä viettää ikimuistoiset juhlat. Ryhmille on tarjolla tilauksesta ryhmäruokailuja sekä kahvibuffet. Rakennuksessa myös kokoustiloja sekä tyylikäs kabinetti. Juhlasali on avoinna keväästä syksyyn päivittäin, talviaikana tilauksesta.
  • Kabinetti
  • Ravintola Hilda terasseineen on avoinna golfkaudella.
  • Talousrakennuksen oikeassa siivessä on kotoisa Hostelli, jossa neljä kahden hengen huonetta sekä hääsviitti. Hostellissa on yhteinen olohuone ja keittiö. Rauhallinen majoitusvaihtoehto lähellä Salon keskustaa.
  • Wiurilan kartanomuseossa on esillä suvun historiaan liittyviä valokuvia sekä käytössä ollutta esineistöä päärakennuksesta. Tarjolla myös opastettuja kierroksia ryhmille. Museoiden yhteydestä löytyy Kartanopuoti jossa myytävänä kauniita lahja- ja koriste-esineitä.
  • Hevosvaunumuseossa on seudun kartanoiden ajopelelejä aina 1700-luvulta alkaen.
  • Wiurila Golf & Country Club sijaitsee luonnonkauniilla 92 hehtaarin alueella, C.L. Engelin piirtämien rakennusten ympärillä. Alueella on myös suuri driving range, harjoitusgreenit ja -bunkkerit, jotka ovat avoinna kaikille. Reitin varrella voi nauttia alueen kumpuilevasta ja vaihtelevasta maastosta sekä kauniista kartanomiljööstä. Wiurilan golfkentän vehreä ja runsaslajinen puusto tekevät golfin peluusta myös todellisen luontoretken. Kansainväliset mitat täyttävä 18-reikäinen golfkenttä on valmistunut vuonna 1990.
  • Wiurilan nykyaikainen hevostalli tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet hevosharrastajille ympäri vuoden. Täysimittainen maneesi, kenttä sekä kartanon upeat maastot tarjoavat hyvät puitteet niin valjakkoajeluun, valmentamiseen kuin muuhunkin hevostoimintaan, johon kartanolla on jo pitkät perinteet.
Javascript is required to view this map.

Wiurilan upea kartanomiljöö Halikossa antaa arvokkaat puitteet suuriin juhliin ja kokouksiin. Yleisölle avoimet tilat toimivat C. L. Engelin suunnittelemassa talousrakennuksessa vuodelta 1845.

Kartanon mailla on golfkenttä ja idyllinen hostel. Ohjelmista suosituin on kartanon rouvan opastettu kierros suvun ja kartanon historiaan sekä vierailu hurmaavassa puodissa.  

Wiurila sijaitsee. noin 5 kilometrin päässä Salon keskustasta, Turun suunnassa, ykköstien varrella. Wiurilan päärakennus on yksityisasuntona kuten lähellä sijaitsevat Vuorentaan ja Joensuun kartanotkin.

Pyydä tarjous tästä kohteesta
Nimi Tyyppi Paikkamäärä Alue Lisäpalvelut Valitse
JuhlasaliJuhlatila, Kokoustila201-500MaaseutuMajoitus
Kabinetti IJuhlatila, Kokoustila< 30MaaseutuMajoitus
Kabinetti IIJuhlatila, Kokoustila< 30MaaseutuMajoitus
Kabinetti I+IIJuhlatila, Kokoustila30-50MaaseutuMajoitus
KartanoravintolaJuhlatila30-50MaaseutuMajoitus
GünterKokoustila< 30MaaseutuMajoitus