Turun kaupungin vieraanvaraisuus

Turun kaupunki voi tarjota kansainvälisille kongresseille kansainvälisen tyylin mukaisen Welcome Reception –tilaisuuden. Juhlaa tulee anoa hyvissä ajoin ennakkoon ja tilaisuuksia järjestetään pääasiassa Turun kaupungintalolla, kaupungin ydinkeskustassa, Aurajoen rannalla, maksimissaan 200 henkilön tilaisuuksille. Vastaanottoa isännöi kaupungin edustaja ja kaupunki vastaa tilaisuuden kustannuksista tarjoilun ja henkilökunnan osalta. Kaupungintalolla ei järjestetä vastaanottoja viikonloppuisin eikä kesälomakaudella, joka ajoittuu juhannuksen ja elokuun alun välille.Turun kaupungintalolla toimii Chaîne de Rôtisseurs –tasoinen edustuskeittiö ja rakennus on entinen Turun Seurahuone, jolla on mielenkiintoinen tsaarinaikainen historia.

Vieraanvaraisuus voi olla kaupungin järjestämä vastaanotto, maljan tarjoaminen kongressin ohjelmaan kuuluvassa tilaisuudessa tai muu erikseen sovittava muoto. Perusteena vieraanvaraisuuden järjestämisessä on tapahtuman riittävä merkityksellisyys kaupungille. Muita mahdollisia muotoja ovat esim. kiertoajelun järjestäminen tai kahvitarjoilu. Kahta eri vieraanvaraisuuden muotoa ei samalle anojalle myönnetä.

Mikäli kongressin osallistujamäärä on kovin suuri (esim. yli 500 henkeä), harkitaan vieraanvaraisuuden muoto aina tapauskohtaisesti.

Mikäli tilaisuus järjestetään muissa tiloissa, kaupungin osoittama vieraanvaraisuus muodostuu lähinnä tervetuliaismaljasta.

Kotimaisten kongressien yhteydessä vastaanottoja ei järjestetä, vieraanvaraisuutta voidaan osoittaa tarjoamalla tervetuliaismalja kongressin ohjelmaan kuuluvassa tilaisuudessa.

Vastaanottoa anotaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka osoitetaan:

Kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen
Turun kaupunki
Konsernihallinto
PL 355, 20101 Turku

Anomuksen voi myös lähettää sähköpostilla osoitteella turun.kaupunki@turku.fi

Hakemuksesta on käytävä ilmi:

  • tapahtuman nimi ja päivämäärä
  • arvioitu osallistujamäärä
  • järjestäjän yhteystiedot
  • tapahtuman ohjelma
  • toivottu vieraanvaraisuuden muoto ja ajankohta kellonaikoineen

Lisätietoja tarvittaessa antaa:
Suhdetoimintakoordinaattori Sari Haavisto
puh. 050 5590 171, sari.haavisto@turku.fi