ENIUGH 2021

Åbo Akademi saa harvinaisen suuren historian alan kongressin järjestettäväkseen. ENIUGH 2021 järjestetään Turussa kesäkuussa 2021 ja kongressiin odotetaan jopa 600 delegaattia.

Åbo Akademin yleisen historian professori Holger Weiss on erittäin tyytyväinen European Network in Universal and Global History (ENIUGH) –järjestön ratkaisuun:

-Tämä kongressi tuo varmasti nostetta maailmanhistorian tutkimukselle ja historian oppiaineelle Åbo Akademissa. Näin monen alan tutkijan ja asiantuntijan isännöiminen kongressissa on meille erinomaista mainetta.

Tieteellinen sisältö aina avainasemassa

On erittäin harvinaista, että Åbo Akademissa järjestetään näin suuri kongressi. Kongressihaun valmistelu on aloitettava varhaisessa vaiheessa, ja ENIUGH-kongressin eteen tehtävä työ aloitettiin jo 2,5 vuotta ennen kongressin toteutumista. Turun kaupungin ja Turku Convention Bureaun kongressipäällikkö Sari Ruusumon mukaan tieteellinen sisältö on tärkein valttikortti kun turkulaiset yliopistot hakevat kansainvälisiä kongresseja:

-Aina kun turkulaiset yliopistot hakevat kansainvälisiä kongresseja, tieteellinen sisältö on huippuluokkaa sekä teemat ja budjetit tarkkaan harkittuja. Lisäksi suomalaisilla on ylipäätään hyvä maine kansainvälisissä järjestöissä: suomalaiset tunnetaan alalla kuin alalla asiantuntevina, tehokkaina ja luotettavina, toteaa Ruusumo.

ENIUGH 2020 –kongressin pääteema on ”Vähemmistöt maailmanhistorian perspektiivissä”.

-Mutta kongressissa kuullaan myös lukuisa määrä luentoja täysin erilaisilla teemoilla, sanoo Weiss.

-Tarkoitus on, että osa kongressista toteutetaan Åbo Akademin tiloissa, sillä me haluamme näyttää myös omaa yliopistoamme. Suuret sessiot toteutetaan todennäköisesti Logomossa. Saariston iltaohjelmaan lähdetään S/S Ukkopekalla.

ENIUGH- verkosto perustettiin 2002 ja sen tarkoitus on tehdä historian alan tutkimusta ja opetusta tunnetuksi erityisesti Euroopassa. Verkosto on vuosien mittaan muodostunut tärkeäksi alustaksi tieteellisen tie-don vaihdolle Euroopassa, samalla kun se tarjoaa mahdollisuuden kollegoiden väliseen yhteistyöhön myös maailmanlaajuisesti. Professori Weiss on ENIUGH –järjestön ohjausryhmän jäsen.

Tukea Turun kaupungin kongressiyksiköltä

Turun kaupungin ja Visit Turun kongressiyksikkö (kv. Turku Convention Bureau) avusti Åbo Akademia hakuprosessissa mm. kokouspalveluiden ja oheisohjelmien valinnassa ja kilpailutuksessa. Lisäksi tarjolla on mittava määrä kongressin suunnitteluun tarvittavaa ja delegaateille ennakkoon jaettavaa markkinointimateriaalia. Turku Convention Bureau työskentelee yhteistyössä kongressin toteutuksessa avustavan Aboa Kongressi- ja tapahtumapalvelut Oy:n kanssa.

ENIUGH –kongressi järjestetään Turussa 17.-20.6.2021. Kongressi järjestetään järjestyksessä seitsemännen kerran.