Hevoskarintie 23
20100 Turku
Vuosina 1889–1954 Ruissalon Telakalla toiminut Åbo Båtvarf (Turun veneveistämö) oli Pohjoismaiden suurin veneveistämö ja merkittävä tekijä koko Euroopan mittakaavassa. Veistämöllä rakennettiin kaikkiaan yli 5 000 venettä. Turun veneveistämön toiminta Ruissalossa päättyi vuonna 1954, vaikka samalla nimellä jatkettiin veneiden valmistusta vielä vuosikymmenien ajan. Nykyään alue toimii monipuolisena tapahtumakeskuksena, jossa veneveistämön perintö on yhä vahvasti läsnä.

Juhlasali Lindblom on keväällä 2018 valmistunut ympärivuotinen juhlatila meren äärellä. Lindblom-salin moderni juhlasalitekniikka mahdollistaa näyttävät kaluste-, ääni- ja valaistusratkaisut. Myös juhlatilan kokoa voidaan räätälöidä tapauskohtaisesti. Salin kapasiteetti on 100–400 istuvissa pöydissä, 800 seisomatilaisuudessa. Sali soveltuu tekniikkansa ja muunneltavuutensa puolesta loistavasti myös seminaaritilaksi.

Tunnelmallinen Westin-sali on alun perin toiminut Åbo Båtvarfin veistämösalina. Monin osin alkuperäiset rustiikkiset seinät, puulattiat ja valoa tulvivat merelle suunnatut ikkunat henkivät vanhan veneveistämön tunnelmaa. Sali on käytettävissä n. 15.5.–30.9. välisenä aikana. Salin kapasiteetti on 50–150 istuvissa pöydissä, 400 seisomatilaisuudessa.

Ruissalon Tapahtumatelakalla voidaan järjestää myös suuria monen tuhannen hengen yleisötilaisuuksia hyödyntäen myös muita vanhan veistämön rakennuksia.

Tilat

  • Westin-sali, juhlatila, kokoustila - paikkamäärä 400
  • Lindblom-sali, juhlatila, kokoustila - paikkamäärä 800