Esittelyssä pienempiä ja erikoisempia kokous- ja juhlatiloja

Hotel Kakola, ulkorakennus Totti

Kakolan vankilan entisen johtajan Totti Karpelan nimeen mukaan nimetty tunnelmallinen ulkorakennus sijaitsee Hotel Kakolan sisäpihalla. Ulkorakennus on rakennettu kiinni entisen Lääninvankilan punatiiliseen alkuperäiseen ulkomuurin. Rakennukseen ulkoasuun on käytetty Lääninvankilan entisiä hirsiä.
Ulkorakennus sopii hyvin pieniin kokouksiin ja juhliin. Tilaan mahtuu enimmillään 40 henkilöä. Talvikauden lähestyessä tila sopii mainiosti tunnelmalliseen glögi-iltaan takkatulen loimutessa. Rakennuksen edessä on pieni oma terassi.

Lisätietoja: hotelkakola.fi/kokoukset/

Valtion Virastotalo, Maaherran edustustila

Valtion Virastotalon ylimmässä kerroksessa sijaitsivat vuoteen 1997 asti Turun- ja Porin läänin maaherrojen asunto ja edustustilat. Läänin jakojen yhteydessä vuonna 1997 lääni lakkautettiin ja tilalle tuli Länsi-Suomen lääni. Koko lääni- ja maaherra -instituutiosta luovuttiin vuonna 2009. Talon viimeinen maaherra oli Rauno Saari.
Nykyään tätä arvokasta tilaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Tila sopiikin erinomaisesti perhejuhliin, 20-50 henkilölle. Edustustilassa on takkahuone, olohuone ja ruokasali, joissa kaikissa huoneissa on tyylikkäät huonekalut. Edustustilassa on myös vuokrattavissa vastikään remontoitu sauna. Maaherran edustustilaan on oma sisäänkäynti ja isolta parvekkeelta aukeaa maisema Aurajoelle.

Lisätietoja: www.frescoravintolat.fi/aitiopaikka/

Aboa Vetus Ars Nova, Biljardisali

Barokkiklassistinen Rettigin palatsi eli Villa von Rettig rakennettiin Hans von Rettigin perheen ylelliseksi kodiksi vuonna 1928. Rakennuksen ylimpään kerrokseen rakennettiin mm. Biljardihuone, josta avautuu maisema sisäpihan puutarhaan ja Aurajoelle. Myöhemmin biljardihuoneen pelipöytä siirrettiin pois, kun Hans von Rettig alkoi kerätä laivojen pienoismalleja huoneeseen. Yleisöltä suljettu entinen biljardihuone toimii nykyään Aboa Vetus Ars Nova -museon kokoustilana. Vuodesta 1995 alkaen Rettigin palatsin tiloissa on toiminut arkeologian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus Ars Nova.
Historiallinen biljardisali sopii mainiosti pienempiin kokouksiin tai perhejuhliin. Tilassa on paikkoja 22 henkilölle. Kokouksen yhteyteen voi yhdistää opastettuja teemakierroksia museon tiloissa. Minuuttitaidetreffeillä seurustellaan taideteosten kanssa ja Kipaten kiltaan, kontaten kotio –kierros perehtyy juomakulttuurin historiaan.

Lisätietoja: https://avan.fi/vuokrattavat-tilat

Auriga Business Center, edustustila Ocean View

Onko täällä Turun parhaimmat merimaisemat?

Turun satama-alueella sijaitsevaan Linnankiinteistöön tehtiin reilu 10 vuotta sitten mittavat peruskorjaukset ja kiinteistö sai uuden elämän peruskorjauksen ja käyttömuutosten jälkeen. Nykyisin paikka tunnetaan nimellä Auriga Business Center. Rakennuksen tiloissa on paljon korkeatasoisia kokous- ja juhlatiloja. Aurigan tiloissa yhdistyvät meri, Turun saaristo sekä moderni funkkishenki.
Auriga Business Centerin ylimmän kerroksen Ocean View edustustila soveltuu erinomaisesti kokouksiin, juhlatilaisuuksiin kuin tunnelmalliseen illanviettoon. Edustustilan yhteydessä on suuri näköalaterassi, jonne tarjoilut voidaan myös ilmojen salliessa siirtää. Terassilla on sohvaryhmiä ja myös grillausmahdollisuus. Kokoukseen tai juhlaan voi halutessaan yhdistää saunaillan saman kerroksen saunatiloissa. Terassin porealtaalta voi ihastella ohi lipuvia matkustajalaivoja ja upeita maisemia Airistolle.

Lisätietoja: https://aurigacenter.fi/juhlat/

Turun linna, Herrainkellari

Turun linnassa on useita tiloja, joita vuokrataan erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Herrainkellari on Turun linnan arvokkaimpia ja hienoimpia tiloja, joita voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Kellarissa on ajan rakennustavasta poikkeava katon kolmiruoteinen holvijärjestelmä. Tunnelmalliset ja erikoiset holvit on rakennettu 1300-luvulla. Kuningas Eerik Pommerilainen perusti Turkuun maaoikeuden vuonna 1407. Turun maaoikeus piti istuntojaan Herrainkellarissa ja siellä ratkottiin Suomen alueen rikos- ja valitusasioita. Herrainkellari sopii mainiosti pieniin tunnelmallisiin perhejuhliin. Tilaan mahtuu 30 henkilöä.

Tiedätkö missä päin Turun linnaa Herrainkellari sijaitsee?

Lisätietoja: https://www.turku.fi/juhlat-ja-kokoukset-ainutlaatuisissa-puitteissa

Villa Marjaniemi, saunarakennus

Villa Marjaniemi sijaitsee Ruissalon saaren alussa, luonnon keskellä valtavien tammien ympäröimänä. Villa Marjaniemi on vuonna 1850 rakennettu von Rettigin suvun kesämökki. 1880-luvun lopulla villa koki täydellisen muodonmuutoksen, jolloin P. C. Rettigin veljenpoika Fredric teetti kartanoon mittavia uudistuksia. Vuosien saatossa villalla on ollut eri omistajia ja 2000-luvun alkuun tullessa Marjaniemi oli rapistunut jo huonoon kuntoon. Huvila entisöitiin pääosin Turun AKK:n opiskelijoiden toimesta. Huvilan kunnostustyöt valmistuivat 2011 ja siitä lähtien Villa Marjaniemi on toiminut vuokrattavana kokous- ja juhlatilana. Päärakennuksen remontin jälkeen Marjaniemeen on myös rakennettu hieno rantasauna.

Rantasaunan sisätiloihin mahtuu noin 30 henkilöä ja kesäaikaan suuri terassi mahdollistaa tilat isommallekin ryhmälle. Saunan viihtyisä oleskelutila sopii hyvin illanviettoon tai pieniin juhliin. Tilaa voi käyttää myös kokoustilana. Saunan yhteydessä on lämmitetty ja valaistu ulkoporeallas. Saunan voi myös yhdistää päärakennuksessa vietetyn päivän jälkeiseksi ohjelmanumeroksi.

Lisätietoja: https://www.villamarjaniemi.fi/sauna

Teksti: Päivi Lähteenmäki