Lounais-Suomen Taxidata Oy on Suomen ensimmäinen taksiyhtiö, joka siirtyy laajamittaisesti käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä välittämissään kyydeissä. Taxidata on aktiivisesti mukana tekemässä Turusta hiilineutraalia.

Yli 800:n taksiajoneuvon välittämiä kyytejä tuottava Taxidata on tarjonnut useita kestävämmän liikkumisen vaihtoehtoja asiakkailleen kaasu-, hybridi- ja täyssähköautojen muodossa. Nyt valikoima laajenee 100 %:sesti jätteistä ja tähteistä valmistetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä.

- Asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin valveutuneita sen suhteen, miten he voivat itse vaikuttaa ympäristöasioihin ja osallistua hiilijalanjäljen pienentämiseen konkreettisilla teoilla. Neste MY uusiutuva diesel on meille merkittävä investointi tulevaisuuteen ja vähäpäästöisempään liikkumiseen” kertoo Lounais-Suomen Taxidata Oy:n toimitusjohtaja Tapani Ekuri.  

- Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii nopeita, heti toimivia ratkaisuja. Valitsemalla Neste MY uusiutuvan dieselin autoilija voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään jopa 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna. Taxidatan valinta on osoitus vastuullisuuden merkityksestä yritykselle, ja on hienoa tehdä yhteistyötä heidän kanssaan, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen yritysmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström. 

Taxidata osallistuu aktiivisesti Turun Hiilineutraali kaupunki -ohjelmaan. Ohjelman myötä Turku on sitoutunut vähentämään kaupungin hiilidioksidipäästöt nollaan vuoteen 2029 mennessä. 

- Neste MY uusiutuva diesel on saanut taksiautoilijoiltamme hyvän vastaanoton ja yhä useampi kuljettajamme on sitoutunut vaihtamaan fossiilisen dieselin uusiutuvaan vaihtoehtoon. Vähäpäästöisyyden lisäksi kotimaisuus on meille tärkeä asia, Ekuri jatkaa.  

- Valitsimme Nesteen tarjoaman uusiutuvan dieselin myös siitä syystä, että sen päästövaikutukset voidaan konkreettisesti osoittaa. Lisäksi Neste MY uusiutuvan dieselin avulla kyydit järjestyvät kaikissa olosuhteissa ‒ kovissakin pakkasissa, Ekuri kiteyttää. 

Lähde: taxidata.fi/lehdistotiedote/