Striimaus on uusi ja turvallinen tapa järjestää yritystilaisuuksia ja kongresseja

Verkossa isojen tapahtumien järjestäminen onnistuu turvallisesti ja niihin on helppo osallistua mistä päin maailmaa tahansa. Uusi tapa toteuttaa yritystilaisuudet ja seminaarit on striimaus, jossa sisältö jaetaan osallistujille verkon välityksellä.

Hybriditilaisuuksissa osa tilaisuuteen kutsutuista voi osallistua tapahtumaan paikan päällä, osa omalta laitteeltaan etänä.

Logomon striimausstudio rakennettiin 400-paikkaiseen Teatro-saliin. Tilan ideoinnista ja toteutuksesta vastasi Logomon tekniikkakumppani Bright.

Elina Tikkakoski uskoo, että striimaus tulee jäämään tapahtumajärjestämisen muodoksi myös koronakriisin jälkeen.

– Striimaus on aito vaihtoehto järjestää tapahtuma myös jatkossa. Se lisää tapahtuman saavutettavuutta, ja kansainvälisiin kongresseihin sekä yritystilaisuuksiin osallistujat tai osa puhujista saadaan nyt helposti paikalle.

Lue koko uutinen Logomon sivuilta

Kuvat: Jaspa Poikonen

Vinkkejä virtuaalikongressin järjestäjille

  • Sisältö on tärkein. Kilpailu ihmisten ajasta on kovaa, joten mieti huolella tapahtuman agenda, pääviestit ja kohderyhmät.
  • Älä pelkää tuoda visioita palaveriin. Utopialta tuntuva idea saattaa olla teknisesti mahdollista. Ammattilaiset kertovat, voiko ideaa toteuttaa.
  • Jos tapahtuma on hybridi, ajattele toteuttavasi kaksi rinnakkaista tapahtumaa, jotka ovat tasavertaisia keskenään. Kahvitauolla pitää olla ohjelmaa myös niille, jotka osallistuvat virtuaalisesti.
  • Verkkolähetykset ovat kuin tv-ohjelmia. Ota ammattilainen avuksi suunnittelemaan käsikirjoitusta, jotta lähetys rullaa hyvin ja ihmiset jaksavat keskittyä.
  • Muista tauotus. Tiiviit tietopaketit ja keskustelut auttavat pitämään mielenkiintoa yllä paremmin kuin usean tunnin pohdiskelu.
  • Tekninen laatu on tärkeää. Jos lähetys katkeaa edes viideksi sekunniksi, saatat menettää jopa puolet yleisöstä.
  • Valitse ammattimainen moderaattori tai juontaja, joka studio-ohjaajan tuella rytmittää ja vie ohjelmaa eteenpäin. Juontaja voi olla myös avatar. Vain mielikuvitus on rajana.
  • Jos tapahtuman luonne sallii, tuo mukaan myös osallistavia elementtejä, kuten äänestyksiä, viestiseiniä ja chatteja, jotka pitävät yleisön hereillä ja tekevät kokemuksesta henkilökohtaisemman.

Vinkit antoi Bright Finlandin projektipäällikkö Sami Heikkilä

 

Asiasanat: