Turkulainen Hotel Kakola on hyväksytty mukaan Green Key -ohjelmaan. Hotelli sai sertifikaatin ennätysajassa, sillä se avattiin vasta syyskuun lopussa. Tuomariston mukaan Hotel Kakolan toiminta on ollut ensiluokkaista ja mallikelpoista. Hotellinjohtaja Eerika Rinne toteaakin, että Hotel Kakolassa on jo suunnitteluvaiheessa päätetty tähdätä kestävän kehityksen edelläkävijäksi ja ympäristöystävälliseksi toimijaksi.

Ympäristöasiat ja vastuullisuus on otettu huomioon jo hotellin suunnittelussa. Rakennuksen vanhoja rakenteita on säästetty, ja muun muassa 1840-luvulla käsin veistetyt päärakennuksen välipohjien hirret on otettu uusiokäyttöön piharakenteissa. Tilojen äänieristys hoituu kotimaisten turvelevyjen avulla. Koneiden ja laitteiden hankinnassa energiatehokkuus on ollut ratkaisevassa asemassa valintatilanteessa, ja ympäristöystävällisyys on huomioitu myös hanojen ja sekoittajien veden virtauksessa.

Hotellihuoneissa ei ole minibaareja, sillä ne ovat turhia energiasyöppöjä ja aiheuttavat lisäksi hävikkiä. "Joka huoneessa on kotimainen MySoda-hiilihapotuslaite, jolla maailman puhtain hanavesi muuttuu nopeasti herkulliseksi kuplavedeksi," Rinne esittelee innoissaan.
Ravintola Rubenin toiminnan ytimessä on puhdas suomalainen ruoka paikallisilta lähituottajilta. Jopa astiat ovat lähituotantoa, sillä ne tulevat Kustavin Savipajasta. Hävikin seuranta ja vähentäminen on osa päivittäistä rutiinia.

Hotellissa on ympäristövastaava, ja kestävän kehityksen asiat ovat osana perehdytystä sekä jokaista tiimipalaveria. Hotellin arvoja tuodaan esille myös vieraille, ja hotellissa tarjotaan mahdollisuus kierrätykseen, energian säästämiseen ja ekologiseen liikkumiseen.

Hotel Kakola on sitoutunut ympäristölakien noudattamiseen ja ympäristökuormituksen vähentämiseen. Tulevaisuudessa hotelli toimii täysin fossiilittomalla energialla. Tammikuusta lähtien hotelliin tuleva sähkö, kaukolämpö ja -kylmä tuotetaan täysin uusiutuvalla energialla. Hotellin omistaja Olli Ojala lisäsi siihen vielä, että rakennuksen katolle on tulossa myös aurinkokennot.

Lisätiedot:
Hotellinjohtaja Eerika Rinne: eerika@kakola.fi tai 0503141260
Kakola Yhtiöt Oy, hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala: olli.ojala@kakola.fi tai 0400615006