Ravintola-, catering- ja tapahtuma-alan toimija Sunborn Events Oy ryhtyy pyörittämään Turun linnan ravintola- ja juhlapalveluita. Kahvila-, lounas- ja ravintolatoiminta käynnistyvät jälleen tammikuun alussa. Suunnitteilla on myös muita palveluita historiallisen miljöön elävöittämiseksi ja entistä monipuolisemmaksi hyödyntämiseksi.

Turun linna saa tammikuussa uuden kumppanin vastaamaan ravintola- ja tapahtumapalveluistaan, kun Sunborn Events käynnistää kahvila-, lounas- ja ravintolatoiminnan linnassa jälleen tammikuussa 2021. Yhteistyö tuo linnan muurien sisään rutkasti alan kokemusta, sillä Suborn Events, entinen Sunborn Catering, on tuttu mm. Logomon ja Helsingin Kulttuuritalon tapahtuma- ja catering-palveluiden sekä Kesärauha-festivaalin tuottajana.

Sunborn Eventsin aluejohtaja Juha Leinonen paljastaakin, että suunnitteilla on tuttujen lounaskahvilatarjoiluiden lisäksi myös muita palveluja brunsseista konsertteihin. Ulkomaiset ja kotimaiset matkailijat löytävät Turun linnan hyvin, mutta paikallisten soisi hyödyntävän ainutlaatuista tapahtumapaikkaa ahkeramminkin – ”haluamme tarjota vieraille lounaan lisäksi entistä monipuolisempia ravintolapalveluja ja tuoda alueelle eloa myös ohjelmallisten iltojen muodossa”, Leinonen kertoo.  

Uniikki miljöö tapahtumille

Sunborn Events vastaa jatkossa myös linnan juhlatilojen vuokrauksesta yhdessä Turun museokeskuksen kanssa. Linnasta löytyy erilaisia saleja, tunnelmallisia kellaritiloja ja oma kirkko – ”täällä järjestyvät niin vihkitilaisuudet, lasten syntymäpäivät, viralliset vastaanotot kuin festivaalitkin – miljöö luo ainutlaatuisen tunnelman jokaiseen tapahtumaan”, Leinonen kuvailee. Hän kehuu myös linnan useiden tilojen esteettömyyttä, johon on saneerausten yhteydessä kiinnitetty erityistä huomiota. ”Eikä pidä unohtaa upeita piha-alueita! Päälinnan pihamaahan oli tapahtumien keskuspaikka jo keskiaikaisessa linnassa, ja soveltuu tähän tarkoitukseen edelleen erinomaisesti”, Leinonen vinkkaa.

Aukioloajat tammikuussa 2021

Kahvilatoiminta käynnistyy tiistaina 12.1.2021
Lounastoiminta käynnistyy maanantaina 18.1.2021

Aukioloajat noudattavat pääsääntöisesti Turun linnan museon aukioloaikoja:
Ma klo 11 - 15
Ti - su klo 11 - 17
Lounas tarjolla arkisin klo 11 - 14.30

Huom. muutokset mahdollisia koronatilanteesta riippuen.

Tiedote STT Infon sivuilla