Turun ydinkeskustassa, Aurajoen maisemissa ja kauniin Vähätorin laidalla sijaitseva Scandic Julia on Suomen ensimmäinen Sustainable Travel Finland -merkin saanut Scandic-hotelli. Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelma, jonka suorittaneet yritykset täyttävät matkailun suomalaisen katto-organisaation luoman, vaativan kestävän kehityksen kriteeristön.

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelma, jonka suorittaneet yritykset täyttävät matkailun suomalaisen katto-organisaation luoman, vaativan kestävän kehityksen kriteeristön. STF-merkki huomioi matkailualan yritysten ja destinaatioiden taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden.

-Olemme iloisia, että pitkäaikainen vastuullisuustyömme on esillä muiden merkin saaneiden Turun alueen yritysten kanssa, kertoo hotellinjohtaja Mikko Henriksson.

-Yhdessä me voimme matkailun avautuessa houkutella alueelle kansainvälisiä matkailijoita vastuullisella, kestävän kehityksen mukaisella toiminnalla.

Vastuullisuus Scandicin toiminnan ytimessä

- Scandic Julia -hotellilla on ollut pohjoismainen Joutsenmerkki vuodesta 2015, kertoo Henriksson. Scandic-hotelleissa vastuullisuus ja vihreät arvot ovat olleet on ollut tärkeä osa toimintaa jo 1990-luvulta lähtien. Scandic Julia oli ensimmäinen turkulainen hotelli, jonka viilennys siirrettiin remontin yhteydessä vihreään vaihtoehtoon eli kaukokylmään jo vuonna 2011.

- Scandic Juliassa vastuullisuustoimet ovat päivittäisiä rutiinejamme, kuten jätteiden lajittelu tai päivittäisen ruokahävikin vähentäminen ResQ-palvelun avulla, kertoo Henriksson. -Lisäksi tiimiläisemme avustavat Scandic in Society -toiminnassa paikallisia vähävaraisia perheitä Hope-järjestön kautta. Joulupuukeräyksellä me toimitamme lahjoja paikallisille lapsille ja olemme lahjoittaneet käytöstä poistettuja tavaroita perhekuntoutuskeskukseen. Tarjoamme myös hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoille mittavan määrän harjoittelupaikkoja. Uusin vastuullisuushankkeemme, veden säästäminen, sekä vieraidemme että tiimiläisten toimesta, syntyi scandiclaisten vastuullisuustyöpajoissa.

Lisätietoja Scandicin vastuullisuustoimista Scandicin sivuilta:
www.scandichotels.fi

Lisätietoja Sustainable Travel Finland -ohjelmasta Business Finlandin sivuilta:
www.businessfinland.fi

Lisätietoja Scandic Juliasta hotellin sivuilta:
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/turku/scandic-julia