Finland Convention Bureau esittelee kansainvälisessä Finnish Congress Heroes -kampanjassaan niitä sinnikkäitä ja rohkeita toimijoita, jotka ovat isännöineet oman alansa kansainvälisiä tapahtumia Suomessa pandemian aikana.

European Bat Research Symposium EBRS, Turku

Eero Vesterinen, dosentti, Turun yliopisto:

– Lepakkotutkijat ovat tavanneet säännöllisesti vuodesta 1977 lähtien ja EBRS-konferenssi järjestetään joka kolmas vuosi. Päätimme hakea tapahtuman järjestelyoikeutta lisätäksemme tietoisuutta suomalaisesta lepakkotutkimuksesta ja luodaksemme uusia verkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia. EBRS siirrettiin vuodelta 2020 toukokuuhun 2021 ja samalla se päätettiin järjestää täysin virtuaalisena tapahtumana.

Finnish Congress Heroes: EBRS 2021 (YouTube 2:40)

Lue koko englanninkielinen artikkeli Finland Convention Bureaun sivuilta

Finnish Congress Heroes -kampanja

Kongressien järjestäminen on yliopistoille, järjestöille ja seuroille keino edistää tieteentekemistä ja tiedonvaihtoa sekä luoda yhteisöllisyyttä ja rahoittaa toimintaa. Ilman yliopistoja ja aktiivisia tiedeyhteisöjä kongressitoiminta Suomessa olisi vähäistä. Kongressit tuovat asiantuntijat ja samasta asiasta kiinnostuneet samaan paikkaan: niissä tavataan kollegoita, verkostoidutaan ja jaetaan tutkimustietoa. Koronapandemiakaan ei ole pysäyttänyt kongressitoimintaa; poikkeusaikana kaikki on tapahtunut virtuaalisesti.

Korona-aikana suomalaiset kongressijärjestäjät ovat kehittäneet uudenlaisia tapoja toteuttaa ja edistää tieteentekemistä sekä yhdistää asiantuntijoita eri puolilta maailmaa. Finland Convention Bureau esittelee kansainvälisessä Finnish Congress Heroes -kampanjassaan niitä sinnikkäitä ja rohkeita toimijoita, jotka ovat isännöineet oman alansa kansainvälisiä tapahtumia Suomessa tänä poikkeuksellisena aikana. Kampanjalla viestitään myös siitä, että Suomi on turvallinen ja luotettava kohde kongresseille ja yritystapahtumille – täällä tehdään se, mitä luvataan.

Finnish Congress Heroes -kampanjassa esitellään neljä inspiroivaa tarinaa ja tapahtumatoteutusta eri puolilta Suomea.

Finnish Congress Heroes -kampanjan video (YouTube)