Akatemiaprofessori Tapio Salmi on kokenut ja tunnettu tieteellisten konferenssien järjestäjä, jonka on vuosien varrella järjestänyt Turussa kymmeniä teknillisen kemian alan kansainvälisiä kokouksia.

Professori Salmi (professori Salmi kuvassa vasemmalla, hänen kollegansa professori Dmitry Murzin oikealla) ja hänen kollegansa Åbo Akademin teknillisen kemian ja reaktiotekniikan laboratoriossa uskovat siihen, että kansainväliset tieteelliset kongressit ovat tehokas keino uusimman tutkimustiedon jakamiseen ja samalla inspiroiva tapa saada nuoret tutkijat toimimaan kansainvälisissä, parhaissa verkostoissa heti uransa alkuvaiheessa.

-Olemme onnistuneet saamaan kemiallisen reaktiotekniikan kaikkein arvovaltaisimman ja vanhimman konferenssin ”International Symposium on Chemical Reaction Engineering” (ISCRE28) Turkuun vuodelle 2024.  Yksimielisen päätöksen asiasta teki Euroopan kemisti-insinöörien organisaation EFCE:n reaktiotekniikan työryhmä, kertoo professori Salmi ylpeänä.

-Ensimmäinen ISCRE-konferenssi pidettiin jo 1950-luvulla, ja alan suuret nimet ovat aina paikalla tässä tapahtumassa. Konferenssi kiertää kolmessa maanosassa eli Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa, kahden vuoden välein ja on täten Euroopassa ainoastaan joka kuudes vuosi. Osanottajia on tyypillisesti noin 400-500 henkilöä. Viimeksi kun konferenssi oli Euroopassa vuonna 2018, se järjestettiin Firenzessä, Palazzo dei Congressi -keskuksessa, kertoo professori Salmi.

-Olemme siis todella hyvässä seurassa ja valmistelut ovat jo käynnistyneet. ISCRE28-kongressi järjestetään Turussa 17.-19.6.2024, kulttuurikeskus Logomossa. Tämä kongressi on maailmanlaajuinen ja maailmanluokan tapahtuma, sekä myös suuri tunnustus teknillisen kemian ja reaktiotekniikan laboratoriolle, toteaa akatemiaprofessori Tapio Salmi Åbo Akademista.